Тракийските празници започват на 9-ти август

16 юли , 2017 | От | Категория Култура

Тракийските празници започват на 9-ти август. Това стана ясно по време на заседанието на Консултативния съвет по култура и туризъм, водено от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.

Удължаването на празниците в Долината на тракийските царе е благодарение на наситената програма на организаторите, което ще позволи кулминационните дни да се приближат до традиционния ритуал на Мегалита над село Бузовград, посветен на есенното равноденствие – 22 септември.

Поради големия интерес походите до Мегалита, с паралелно представяне на възстановки на тракийски ритуали тази година ще бъдат два: сутрешен, от 10.30 часа на 26 август и вечерен от 18:00ч., като последните научни открития в района на Бузово кале ще обогатят допълнително маршрута за посетителите.

Сред акцентите в тазгодишната програма на тракийските празници са няколко изложби на открито, традиционния паралелен Джаз фестивал, организиран от Надя Тончева с участието на именития Теодосий Спасов и гост музиканти от България и чужбина.

Като естествено тематично продължение предстои в началото на септември Казанлък да посрещне 240 траколози от България и света за провеждането на XIII Международен конгрес по тракология.

Освен работната програма на предстоящите “Празници в Долината на царете” Общественият съвет по култура и туризъм обсъди новите дати за “Фестивал на розата 2018 г.” и идейния проект за туристически комплекс “Светът на траките”, с к…

Източник: Новини и статии от Факти - Култура

При изписване на заглавието "Тракийските празници започват на 9-ти август", понякога то може да бъде написано като:

  • шиьнстянсше зиьюхсъс юьзд`уьш хь 9-шс ьужкяш
  • й,дурьиурйе м,дпкршр пдмф'лдй кд 9-йр длхвий
  • j,durxiurje m,dpkr[r pdmf'ldj kd 9-jr dlhwij
  • trakijskite praznici zapo`wat na 9-ti awgust

Оставете коментар


четири + = 12