Седмокласник от Свиленград спечели два национални художествени конкурса

8 сеп , 2017 | От | Категория Култура

Седмокласникът от Свиленград Георги Костадинов е победителят в Националния конкурс за рисунка “Моята българска бродирана риза”. Талантливото момче е спечелило първо място в своята възрастова група. Картината на Георги е вдъхновена от ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград.

Конкурсът е организиран от Българско училище „АзБуки” в Рим и Колеферо към Културна асоциация „Асен и Илия Пейкови” в Италия. В него са участвали българчета на възраст от 6 до 19 години, ученици от български училища в България и ученици от български училища в чужбина. Рисунки са изпратили деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.

Талантливият млад художник Георги Костадинов е ученик в ОУ “Иван Вазов” в Свиленград, а наесен ще бъде в 8-ми клас вече в СУ”Д-р. Петър Берон”. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева, която е експерт “Хуманитарни дейности” в ОбА- Свиленград. Само преди месец – в началото на юли, Георги спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография “България – врата към Европа”.

Източник: Новини и статии от Факти - Култура

При изписване на заглавието "Седмокласник от Свиленград спечели два национални художествени конкурса", понякога то може да бъде написано като:

  • яеапднвьяхсн дш яусвехжиьа язе`евс ауь хьъсдхьвхс гкадэеяшуехс ндхнкияь
  • иео;фу.дикру фй илр.екх,до име'е.р олд кдшрфкд.кр нвофгеийлекр уфкув,ид
  • ieo;fu.dikru fj ilr.ekh,do ime'e.r old kd[rfkd.kr nwofgeijlekr ufkuw,id
  • sedmoklasnik ot swilengrad spe`eli dwa nacionalni hudovestweni konkursa

Оставете коментар


три − 1 =