Седми национален фестивал за любителите на българските хора

12 мар , 2018 | От | Категория Култура

На 24 март Сдружение „Пролетно хоро“, Дружба „Родина“ и Дружество за защита на Родопите, със съдействието на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев организират Седмия национален фестивал за любителите на българските хора „Пролетно хоро”- “Сънуваме хоро и хоро наяве играем!!!”

Играорци от 50 фолклорни състава от Велинград, Пловдив, Шумен, Мадан, Благоевград, Стара Загора, София, Дупница, Белово, Бургас, Сандански, Добрич, Копривщица, Пирдоп, Златица, Душанци, Раковски, Кюстендил, Селановци, Ловеч, Враца, Пещера, Елин Пелин, Нови Искър, Кюстендил, с. Добровница, с. Дивака, Банкя, Перник, Бистрица и Харманли ще се включат в тазгодишното издание.

Фестивала ще бъде открит в 9:30ч. на градския стадион от Представителен духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”, които са подготвили специална програма с фолклорни мотиви.

Около 16:00ч. с парад-дефиле от стадиона до пл. „Възраждане” в кв. Каменица, ще се придвижат танцьорите и гостите на фестивала. “Роял Бенд Благоевград” е оркестърът, който на откритата сцена на площада отново ще свири за да се хванат всички на голямото пролетно хоро. Ще се изиграят 6 хора от всяка една фолклорна област на България.

Тазгодишният Фолклорен празник е посветен на 70-годишнината от създаването на Велинград.

Източник: Новини и статии от Факти - Култура

При изписване на заглавието "Седми национален фестивал за любителите на българските хора", понякога то може да бъде написано като:

  • яеапс хьъсдхьвех оеяшсуьв юь в(фсшевсше хь фщвжьиянсше гдиь
  • иео;р кдшрфкд.ек беийрлд. пд .з/рйе.рйе кд /ц.хд,иурйе нф,д
  • ieo;r kd[rfkd.ek beijrld. pd .z/rje.rje kd /c.hd,iurje nf,d
  • sedmi nacionalen festiwal za l\bitelite na bylgarskite hora

Оставете коментар


+ 6 = петнайсет