Netflix купи българска продукция

13 фев , 2018 | От | Категория Култура

Netflix за първи път закупи българска продукция. Става дума за филмът “Nightworld”, сниман именно у нас, чието действие се развива в София.

“Велика сутрин за българската филмова индустрия. Току-що получих потвърждение, че нашият филм “Nightworld” ще се появи в Netflix North America следващия петък, 16 февруари. Това е първата в историята българска продукция, закупена от американската мрежа”, написа италианския продуцент Лорис Курчи.

Филмът е завършен през 2016 г. и е описан в IMDb в жанровете хорър трилър, а европейската му премиера бе на 25 август 2017 г. на фестивала “FrightFest” в Лондон. Преди тази премиера Курчи каза в интервю, че “Nightworld” разказва за необичайна сграда в европейска столица, съдържаща ужасна тайна за живота след смъртта.

“Преди няколко месеца „Nightworld” стана първият български филм, прожектиран по кината в Северна Америка. Сега е първият български филм, закупен от мастодонта Netflix. Това е огромен успех за нас, но е само първа стъпка от дългосрочните ни планове. Една от целите ни е да започнем съвместно производство на филми с компании от ранга на Lionsgate и да произвеждаме сериали за Netflix. Пробивът ни на Американският пазар е доказателство, че успеха ни вече 20 години в България не е случаен”, похвалиха се Маги Халваджиян и Асен Чанков от компанията-продуцент на филма.

Една от главните роли във филма е поверена на култовия америка…

Източник: Новини и статии от Факти - Култура

При изписване на заглавието "Netflix купи българска продукция", понякога то може да бъде написано като:

  • netflix нкзс фщвжьиянь зидакнъс,
  • netflix увмр /ц.хд,иуд м,фовушрс
  • netflix uwmr /c.hd,iud m,fowu[rs
  • netflix kupi bylgarska produkciq

Оставете коментар


+ девет = 18