Мексикански майстор на фантастиката ще оценява филми във Венеция (ВИДЕО)

12 фев , 2018 | От | Категория Култура

Мексиканският кинорежисьор Гийермо дел Торо, който е един от големите претенденти за “Оскар” с филма “Формата на водата”, ще оглави журито на тазгодишния кинофестивал във Венеция, съобщи Variety.

“Това е огромна чест и отговорност за мен, която приемам с уважение и благодарност”, заяви творецът.

Дел Торо ще се завърне във Венеция, след като лентата му “Формата на водата” получи голямата награда “Златен лъв” на кинофеста през 2017 г. “Дел Торо ще бъде един гениален, проницателен и въодушевен председател на журито”, заяви директорът на венецианския кинофорум Алберто Барбера.

Той изтъкна въображението, необикновената чувствителност и вярата в силата на образите, характерни за мексиканския режисьор.

“Формата на водата” на Дел Торо със силното си антидискриминационно послание разказва историята на една няма жена, работеща в отдалечена американска лаборатория, която се влюбва в чудовищно същество, скрито там.

Лентата спечели също две награди “Златен глобус” през месец януари, включително и за най-добър режисьор за Дел Торо. Тя получи и 13 номинации за наградите “Оскар”, включително и за най-добър филм.

Седемдесет и петото издание на кинофестивала във Венеция ще се проведе от 29 август до 8 септември, припомня агенцията.

Източник: Новини и статии от Факти - Култура

При изписване на заглавието "Мексикански майстор на фантастиката ще оценява филми във Венеция (ВИДЕО)", понякога то може да бъде написано като:

  • пенясньхянс пьтяшди хь оьхшьяшсньшь ;е дъех,уь освпс ущу уехеъс, _усаед№
  • ;еуирудкиур ;дьийф, кд бдкйдийрудйд ъе фшекслд бр.;р лцл лекешрс юлроеф)
  • ;euirudkiur ;dxijf, kd bdkjdijrudjd ye f[eksld br.;r lcl leke[rs \lroef)
  • meksikanski majstor na fantastikata ]e ocenqwa filmi wyw weneciq (wideo)

Оставете коментар


+ 8 = единайсет