Класически заглавия в юбилейния сезон на „Арабеск“

4 дек , 2017 | От | Категория Култура

В програмата на петдесетия юбилеен сезон на балет „Арабеск“, която е замислена като един обзор на тенденциите, посоките и хореографите, които са определящи за развитието на трупата през годините, важно място заемат големите класически заглавия от историята на балетното изкуство и класическата музика.

Пречупени през специфичните стилови търсения на трупата, те са любим обект за претворяване и съвременна интерпретация за много от хореографите на „Арабеск“ през годините и се приемат с любопитство и удоволствие от българската публика. През месец декември балетът ще представи няколко заглавия от репертоара си в тази посока.

„Арабеск“ се открие месеца с атрактивната „Пепеляшка“. Един спектакъл, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев, костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография – Екатерина Енева.

Спектакълът ще впечатли малки и големи, ще остане незабравим спомен за един спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка, обещаха от „Арабеск“.

В месеца на класическите заглавия са включени едни от най-любимите за публиката и най-успешни за трупата спектакли: „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“ и „Баядерка“. Докато в „Лебедово езеро” Анна Донева се заиграва с композиционните принц…

Източник: Новини и статии от Факти - Култура

При изписване на заглавието "Класически заглавия в юбилейния сезон на „Арабеск“", понякога то може да бъде написано като:

  • нвьяс`еянс юьжвьус, у (фсветхс, яеюдх хь „ьиьфеян“
  • у.дир'еиур пдх.длрс л з/р.еькрс иепфк кд „д,д/еиу“
  • u.dir'eiur pdh.dlrs l z/r.exkrs iepfk kd „d,d/eiu“
  • klasi`eski zaglawiq w \bilejniq sezon na „arabesk“

Оставете коментар


седем × = 21